opc_loader

1001 nachten

229,00

Dompel je onder in een betoverend culinair avontuur met de Kookparty '1001 Nachten'. Tijdens deze bijzondere kookervaring waan je je een avond lang in het mysterieuze Midden-Oosten. Onder professionele begeleiding van een ervaren kookconsulent ga je aan de slag met het bereiden van diverse gerechten uit de Perzische, Arabische en Midden-Oosterse keuken. Je maakt gebruik van exotische ingrediënten zoals koriander en gember, die een verrassende smaakdimensie toevoegen aan de gerechten. Daarnaast worden typische oosterse kruidenmixen, zoals ras-el-hanout, gebruikt om het culinaire sprookje helemaal compleet te maken.

Tijdens de Kookparty werk je samen met de andere deelnemers aan het creëren van een smakelijk menu of buffet dat rechtstreeks uit Arabië lijkt te komen. Zo bereid je bijvoorbeeld een geurige zoete aardappel-pompoensoep, feestelijke parelcouscous met gekonfijte kip en een overheerlijke Marokkaanse appeltaart. Deze gerechten hebben stuk voor stuk die kenmerkende Arabische smaken en aroma's waar de keuken zo geliefd om is. Een opvallend aspect van deze keuken zijn de mezze, kleine gerechtjes die de Arabische tegenhanger zijn van Italiaanse antipasti. Mezze bestaan uit diverse lekkernijen die in verschillende kommen en schaaltjes worden geserveerd en zowel als voorgerecht of hoofdgerecht kunnen dienen. Ingrediënten zoals kikkererwten, aubergine, yoghurt, olijven en peulvruchten worden vaak gebruikt in deze verrukkelijke hapjes.

De Kookparty '1001 Nachten' biedt jou een unieke en betoverende kennismaking met deze bijzondere keuken. Het is een avontuur waar je met al je zintuigen van kunt genieten en waar je de geheimen achter de smaken van het Midden-Oosten kunt ontdekken. Laat je meevoeren naar een wereld vol exotische kruiden, verfijnde smaken en kleurrijke gerechten tijdens deze onvergetelijke kookervaring.