opc_loader


Makkelijk en gezellig
Een Kookparty wordt helemaal afgestemd op jouw wensen. De prijs hangt dan ook af van factoren als het aantal deelnemers en het gekozen thema. Wil je weten wat een kookworkshop, diner aan huis, kookles of kinderfeestje gaat kosten, vraag dan een offerte aan met je wensen. Je krijgt dan binnen een werkdag een geheel vrijblijvende offerte op maat.
 

Kippenlevertjes met rijst

0,00

Kippenlevertjes met rijst

 

 

Ingrediënten
(hoofdgerecht voor 4 personen)

300 g rijst
500 g kippenlevertjes
Melk
Bloem
4 el zonnebloemolie
100 g magere spekreepjes
100 g champignons (in vieren gesneden)
2 groene paprika’s (in stukjes)
2 uien (in ringen)
200 ml kippenbouillon (vers of van tablet)
2 tomaten (in blokjes)
50 g rozijnen
Scheut slagroom
Peper en zout


Week de kippenlevertjes 30 minuten in een ruime hoeveelheid melk. Hierna kan het worden afgegoten en kunnen de peesjes worden afgesneden. Bestrooi de levertjes met peper en zout en wentel ze door de bloem.
Kook de rijst zoals is aangegeven op de verpakking.

Verhit de zonnebloemolie in de tajine en bak te kippenlevertjes bruin. Haal deze uit de tajine en bak hierna de spekreepjes enkele minuten. Voeg de champignons, paprika en ui toe en bak het geheel flink door. Giet de bouillon erbij en voeg de kippenlevertjes er weer bij. Laat dit in zijn geheel 10 minuten zachtjes gaar stoven met het deksel op de tajineschaal. Hierna de tomatenblokjes en de rozijnen toevoegen en wederom 10 minuten verder laten garen met het deksel op de schaal.

Indien gewenst, na het toevoegen van de slagroom, de saus iets dikker maken met wat maïzena of allesbinder. De kippenlevertjes tezamen met de rijst serveren.


 
 


Kookparty altijd leuk
Een kookevenement van Kookparty is leuk voor iedere gelegenheid. Organiseer bijvoorbeeld een kookparty voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje, teamuitje, familiedag of als activiteit tijdens een weekendje weg.​​​   ​​​