opc_loader


Makkelijk en gezellig
Een Kookparty wordt helemaal afgestemd op jouw wensen. De prijs hangt dan ook af van factoren als het aantal deelnemers en het gekozen thema. Wil je weten wat een kookworkshop, diner aan huis, kookles of kinderfeestje gaat kosten, vraag dan een offerte aan met je wensen. Je krijgt dan binnen een werkdag een geheel vrijblijvende offerte op maat.
 

Stoofschotel met bonen

0,00

Stoofschotel met bonen

 

 

Ingrediënten
(hoofdgerecht voor 4 personen)

2 el zonnebloemolie
1 ui (fijngesneden)
1 rode paprika (fijngehakt)
1 groene paprika (fijngehakt)
4 tomaten (in kleine blokjes)
2 el tomatenpuree
1 tl kaneelpoeder
½ tl bonenkruid
800 g gare bonen (witte of bruine bonen, kidneybonen, kapucijners, flageolets)
Peper en zout
Vers bonenkruid voor de garnering

Verhit de zonnebloemolie in de tajine en bak de ui totdat deze glazig wordt. Doe de paprika erbij en bak deze kort mee. Voeg dan de blokjes tomaat, de tomatenpuree, het kaneelpoeder en het bonenkruid toe en schep het een aantal maal goed door.

Vang het vocht op van de uitgelekte bonen. Verdeel de bonen in de tajineschaal en bestrooi flink met wat peper en zout. Laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajineschaal en schep het gerecht regelmatig door.

Serveer het gerecht met wat vers bonenkruid als garnering.
Lekker met wat brood, couscous, rijst of gekookte aardappels.


 
 


Kookparty altijd leuk
Een kookevenement van Kookparty is leuk voor iedere gelegenheid. Organiseer bijvoorbeeld een kookparty voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje, teamuitje, familiedag of als activiteit tijdens een weekendje weg.​​​   ​​​