opc_loaderMakkelijk en gezellig!
Het organiseren van een kookparty is heel simpel. U kiest een thema, prikt een datum en nodigt uw gezelschap uit. Op de afgesproken tijd en datum staat de kookconsulent bij u op de stoep om de Kookparty te geven. Alles kan op ieder gewenste locatie, weinig moeite, maximaal plezier.  

​​

Een offerte binnen 24 uur in uw mailbox! 

Vlees uit de tajine

Vlees uit de tajine

 

 

Kalfsgehakt met abrikozen en rozijnen

Ingrediënten

(hoofdgerecht voor 4 personen)

 

8 gedroogde abrikozen

600 g lams- of rundergehakt

1 ei

3 el fijngesneden munt

50 g rozijnen

1 ui (fijngesnipperd)

1 el tomatenketchup

1 tl mosterd

1 tl kaneelpoeder

4 el paneermeel

4 el zonnebloemolie

1 blik tomatenstukjes (400 g)

400 ml bouillon (vers of van tablet)

Peper en zout

 

 

Snijd twee abrikozen in kleine stukjes en de overgebleven zes abrikozen in tweeën. Kneed het gehakt met de fijngesneden abrikozen, de munt, het ei, de helft van de rozijnen, het ui, de tomatenketchup, de mosterd en het kaneelpoeder en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg het paneermeel toe zodat het een smeuïg, maar niet te vast mengel wordt. Draai hier kleine gehaktballetjes van.

Verhit de olie in de tajine en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de overgebleven abrikozen, rozijnen, de tomatenstukjes en de bouillon toe en laat dit 15 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajine. Zijn de gehaktballetjes iets groter uitgevallen, laat het gerecht dan iets langer stoven.

Lekker met wat brood, couscous, rijst of gekookte aardappels.

 Kookparty altijd leuk
Een kookevenement van Kookparty is leuk voor iedere gelegenheid. Organiseer bijvoorbeeld een kookparty voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje, teamuitje, familiedag of als activiteit tijdens een weekendje weg.​​​   ​​​