opc_loader

Workshop taarten maken met vriendinnen

Kookparty mocht een taarten workshop geven aan drie vrouwen. Dit was een kadootje, een bedankje voor 1 van de dames. We begonnen de workshop met het maken van de vullingen voor de taarten. Ieder maakte z’n eigen vulling: een mascarponeroom, roomkaas/chocolade en banketbakkersoom. De taarten waren van tevoren al zelf gebakken, waardoor we voldoende tijd hadden om de taarten te vullen en decoreren.

De taarten sneden we in 3 gelijke delen en werden gevuld met de room in combinatie met jam of banketbakkersroom. Van dit laatste hadden we een grote pan vol gemaakt, dus dit werd ook gebruikt om een heerlijke botercrème te maken. De dames leerden hoe ze de taart zo mooi en strak mogelijk konden afsmeren met de botercrème. Toen de taarten in de koelkast stonden begonnen we met de marsepein. Deze rolden we eerst goed uit en de dames leerden hoe ze makkelijk en zonder scheurtjes de marsepein mooi om de taart kregen. We hadden verschillende uitsteekvormpjes en gereedschap mee om mooie figuurtjes mee te maken. 

Vervolgens gingen we aan de slag om de taarten mooi te decoreren. Iedereen had voor zichzelf bedacht wat ongeveer het eindresultaat moest worden. Met glitterpoeder en sterretjes werden de taarten extra versierd. De taarten werden aan de onderkant netjes afgewerkt met een randje van marsepein. Na 2,5 uur bakken & knutselen hadden de dames ieder een prachtige taart gemaakt in kerstsfeer!! 

Voor wie?
Superleuk om te doen met familie, een babyshower, een vrijgezellenfeest ( je eigen bruidstaart maken ) of geef een taarten workshop cadeau. Vraag naar de mogelijkheden.

0,00