opc_loader

Couscous met dadels en walnoot

0,00

Couscous met dadels en walnoot

Ingrediënten
(bijgerecht voor 4 personen)

Voor de couscous:
300 g couscous
450 ml water
2 el smen of boter (zie ingrediënten in voor de tajine om zelf te bereiden)
Zout

Voor de rest van het gerecht:
4 el olijfolie
3 lente-uitjes (in ringen)
1 prei (in ringen)
1 wortel (in blokjes)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 rood pepertje (zonder zaad, in stukjes)
1 tl kurkuma
100 g ontpitte dadels
1 tl geraspte citroenschil
1 tl kaneelpoeder
2 el fijngesneden koriander
50 g walnoten (gehalveerd)


Neem een ruime schaal, doe hier de couscous, 300 ml water en de olijfolie in. Maak de korreltjes van elkaar los door de couscous tussen de handen te wrijven. Wanneer het vocht opgenomen is en de korreltjes van elkaar af zijn is dit klaar. De couscous kan nu in de couscoussière of in een stoompan om in 15 minuten gaar te stomen. Doe de couscous in een ruime schaal en besprenkel dit met 150 ml water en wrijf de korrels wederom tussen de handen van elkaar los. Stoom de couscous nogmaals in de couscoussière of in de stoompan, nu voor nog 10 minuten. Hierna de couscous op smaak brengen met 2 el smen of 2 el boter en wat zout.

Verhit de olijfolie en bak de lente-ui, de prei, de wortel, de knoflook, het pepertje en de kurkuma een aantal minuten. Voeg hierna de dadels, de citroenrasp en het kaneelpoeder toe en schep dit regelmatig door en laat het met het deksel op tajineschaal, ongeveer 10 minuten stoven. In een ruime schaal de couscous met de koriander, walnoten en de groenten door elkaar scheppen.

Wanneer u de bereiding van de couscous te bewerkelijk vindt, kunt u er ook voor kiezen om snelkookcouscous te kopen. Bereid deze dan zoals is aangegeven op de verpakking.