opc_loader

Couscous met tuinbonen

0,00

Couscous met tuinbonen

Couscous met tuinbonen

Ingrediënten

(bijgerecht voor 4 personen)

 

Voor de couscous:

300 g couscous

450 ml water

2 el smen of boter (zie ingrediënten in voor de tajine om zelf te bereiden)

Zout

 

Voor de rest van het gerecht:

2 el olijfolie

Zout

150 g gedopte tuinbonen (vers of diepvries)

1 citroen (de rasp en het sap)

2 el boter

1 el bonenkruid (fijngesneden)

50 g plakjes rauwe ham (in stukjes)

Peper en zout

 

Neem een ruime schaal, doe hier de couscous, 300 ml water en de olijfolie in. Maak de korreltjes van elkaar los door de couscous tussen de handen te wrijven. Wanneer het vocht opgenomen is en de korreltjes van elkaar af zijn is dit klaar. De couscous kan nu in de couscoussière of in een stoompan om in 15 minuten gaar te stomen. Doe de couscous in een ruime schaal en besprenkel dit met 150 ml water en wrijf de korrels wederom tussen de handen van elkaar los. Stoom de couscous nogmaals in de couscoussière of in de stoompan, nu voor nog 10 minuten. Hierna de couscous op smaak brengen met 2 el smen of 2 el boter en wat zout.

Kook de tuinbonen 2-3 minuten met een beetje zout in water en giet ze hierna af. Door de nog warme tuinbonen wordt de citroenrasp, het citroensap en de 2 el boter geschept. Schep vervolgens het bonenkruid door de bonen en breng het geheel op smaak met wat zout.

Schep de tuinbonen voorzichtig door de couscous in een ruime schaal. Serveren met de rauwe ham als garnering.

Wanneer u de bereiding van de couscous te bewerkelijk vindt, kunt u er ook voor kiezen om snelkookcouscous te kopen. Bereid deze dan zoals is aangegeven op de verpakking.