opc_loader

kaneelschuitjes maken

0,00

kaneelschuitjes

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
 
Benodigdheden:
200 gr bloem
zout
85 gr koude boter
1 dl koud water
30 gr gepelde amandelen
50 gr suiker
1 theelepeltje water
2 kleine eieren
mespuntje kaneel
50 gr zachte boter
poedersuiker
 
Keukengerei:
 
deegroller
12-15 taartvormpjes van ong. 6 cm in lengte
oven
 
Bereiding:
 
zeef de 150 gr bloem met het zout. Voeg 85 gr boter toe en snijd die met twee messen in kleine stukjes. Verkruimel de boter tussen duim en wijsvinger door de bloem. voeg het koude water toe. Roer alles met een mes tot een enigszins samenhangend deeg. laat dat 15 minuten in de koelkast rusten. 
 
Bestuif het aanrecht met bloem. rol het deeg uit tot een lap van ¾ cm dikte. verwarm de oven voor. Beboter de vormpjes wanneer nodig en bekleed ze met het deeg.
Zet ze op de bakplaat en schuif die in het midden van de oven. laat het deeg gaar en goed van kleur worden in ongeveer 20 minuten op 190 graden. Haal de vormpjes uit de oven en laat de oven aan.
 
Maal intussen de amandelen en roer er 15 gram suiker en 1 theelepel water door. Klop de eieren los met de rest van de suiker en de kaneel. Voeg de amandelen en onder goed roeren 50 gr bloem toe, zodat er een glad en soepel deeg ontstaat. roer daar tot slot nog 50 gr boter door.
haal de deegbakjes uit de vormen en vul ze met dit mengsel. zet ze op de bakplaat en schuif ze nog eens 10-15 min in de oven. wanneer ze klaar zijn stuif je er nog wat poedersuiker over heen.