opc_loaderMakkelijk en gezellig!
Het organiseren van een kookparty is heel simpel. U kiest een thema, prikt een datum en nodigt uw gezelschap uit. Op de afgesproken tijd en datum staat de kookconsulent bij u op de stoep om de Kookparty te geven. Alles kan op ieder gewenste locatie, weinig moeite, maximaal plezier.  

​​

Een offerte binnen 24 uur in uw mailbox! 

Kruidige groentecouscous

Kruidige groentecouscous

Ingrediënten
(bijgerecht voor 4 personen)

Voor de couscous:
300 g couscous
450 ml water
2 el smen of boter (zie ingrediënten in voor de tajine om zelf te bereiden)
Zout

Voor de rest van het gerecht:
25 g boter
1 grote ui (in ringen)
2 wortels (in stukjes)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
300 g koolrabi (in blokjes)
1 groene paprika (in blokjes)
¼ tl gedroogde, geplette chilipepers
300 ml groentebouillon


Neem een ruime schaal, doe hier de couscous, 300 ml water en de olijfolie in. Maak de korreltjes van elkaar los door de couscous tussen de handen te wrijven. Wanneer het vocht opgenomen is en de korreltjes van elkaar af zijn is dit klaar. De couscous kan nu in de couscoussière of in een stoompan om in 15 minuten gaar te stomen. Doe de couscous in een ruime schaal en besprenkel dit met 150 ml water en wrijf de korrels wederom tussen de handen van elkaar los. Stoom de couscous nogmaals in de couscoussière of in de stoompan, nu voor nog 10 minuten. Hierna de couscous op smaak brengen met 2 el smen of 2 el boter en wat zout.

Verhit de boter in de tajine en bak de paprika, de koolrabi, de bleekselderij, de wortel en de ui een aantal minuten. Voeg de chilipeper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajineschaal. Doe hierna de bouillon erbij en stoof het gerecht 20 minuten met het deksel op de tajineschaal.

Doe de couscous in een serveerschaal en schep hier de groenten overheen.

Wanneer u de bereiding van de couscous te bewerkelijk vindt, kunt u er ook voor kiezen om snelkookcouscous te kopen. Bereid deze dan zoals is aangegeven op de verpakking.
 Kookparty altijd leuk
Een kookevenement van Kookparty is leuk voor iedere gelegenheid. Organiseer bijvoorbeeld een kookparty voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje, teamuitje, familiedag of als activiteit tijdens een weekendje weg.​​​   ​​​