opc_loader


Makkelijk en gezellig
Een Kookparty wordt helemaal afgestemd op jouw wensen. De prijs hangt dan ook af van factoren als het aantal deelnemers en het gekozen thema. Wil je weten wat een kookworkshop, diner aan huis, kookles of kinderfeestje gaat kosten, vraag dan een offerte aan met je wensen. Je krijgt dan binnen een werkdag een geheel vrijblijvende offerte op maat.
 

Asperge-krokant

0,00

Asperge-krokant

 

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 150 g dunne kleine groene asperges
  • 50 g spekreepjes
  • 50 g kalkoenreepjes of gerookte kipfilet
  • 4 eieren (maat s)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 4 eetlepels geraspte pizzakaas
  • zout en peper

 

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Maak de asperges schoon en halveer ze, snijd de onderste delen in kleine stukjes van 1 cm en houd een paar apart voor garnering. Kook de asperges 5 minuten in ruim water met zout, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Leg de flexipan op de geperforeerde aluminium plaat. Bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg (steek desgewenst uit) en prik ze met een vork op diverse plaatsen in. Bak de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Bak de kalkoenreepjes of kipfilet al omscheppend mee en in ca. 5 minuten bruin en gaar.

Verdeel het spekmengsel over het bladerdeeg en bak de bodempjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de flexipan uit de oven en druk het deeg naar beneden. Verdeel de asperges over de bodempjes en breek boven elk taartje een ei. Decoreer af met de topjes van de asperges. Verdeel de slagroom en de pizzakaas erover en bestrooi met peper naar smaak. Bak de taartjes in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Dek de taartjes als ze te donker worden af met een stukje aluminiumfolie. Garneer ze met overgebleven asperges en een klein tomaatje.

Eet smakelijk.

 

Wijntip: valdepenas, Spaanse rode wijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 Kookparty altijd leuk
Een kookevenement van Kookparty is leuk voor iedere gelegenheid. Organiseer bijvoorbeeld een kookparty voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje, teamuitje, familiedag of als activiteit tijdens een weekendje weg.​​​   ​​​