opc_loader

kookcursus Assum

Zelf koken is lekker en gezond. En met de kooklessen en kookcursussen van Kookparty word jij in no-time een culinaire professional. Van basic snijtechnieken tot het bereiden van soepen, vlees, vis, groenten en desserts: je leert het allemaal dankzij de individuele begeleiding van onze kookbrigade. Nooit meer een magnetronmaaltijd, maar zelf koken met verse ingrediënten; bijvoorbeeld een van de recepten onderaan de pagina kookles. Wil jij ook lekker leren koken? Kies hier je kookles of kookcursus in Assum, en schrijf je direct in! U boekt een privé kookles of in groep van maximaal 4 personen, aan huis of op locatie, wij komen dus naar u toe!

Kookparty kooklessen in de omgeving van Assum.

Basis kookles
Goed koken begint bij de basis. Zonder kennis van simpele snijtechnieken en kookprincipes ben je nergens! In deze kookles leer je onder andere hoe je groenten snijdt en hoe je pasta, rijst en aardappelen kookt. Ook eenvoudige technieken zoals pureren komen aan bod. Ideaal voor beginnende koks, zoals alleenstaanden en studenten die op zichzelf gaan wonen. 

Grillen en braden
Schoon genoeg van die aangebrande biefstuk, droge kip en halfgare hamburger? Leer voor eens en altijd hoe je vlees wel goed bereidt. Tijdens de ‘Masterclass Meat’ brengen we je alle kneepjes van het bakken, grillen, smoren en braden bij. Zo hoef je nooit meer duur stuk vlees in de prullenbak te kieperen. Van supermals stoofvlees tot goddelijke gehaktbal: jij draait er straks je hand niet meer voor om.

Koken met groente
Groenten zijn hartstikke gezond en veelzijdiger dan je denkt. Na de kookles ‘Lekker groen’ zet jij moeiteloos elke dag een lekkere groenteschotel op tafel. We behandelen technieken als blancheren, stomen en koken, en je leert hoe je groenten zo bereidt dat ze knapperig, kleurrijk en vol vitamines blijven. Natuurlijk komen ook diverse salades aan bod. Snel inschrijven dus!

Soepen en sauzen
Eet jij nog altijd soep uit blik en saus uit een flesje? Niet meer doen! Zelf een soep of saus maken is makkelijker dan je denkt, en ook nog eens veel lekkerder. Tijdens deze kookles leer je alles over het trekken van een krachtige bouillon (dé basis voor een smakelijke soep) en het maken en garneren van diverse soepen en sauzen. Een kookles waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Vis bereiden
Vis klaarmaken lastig? Niet als je les hebt gehad van de Kookparty-brigade. Tijdens deze drie uur durende kookles leer je alles over het herkennen, schoonmaken en bereiden van allerhande vissoorten. Makreel, zalm, kabeljauw of pangasius fileer en serveer jij straks zonder enige moeite. Dol op zeevruchten? Dan laten we die ook aan bod komen. Jij bepaalt welke koers we varen!

Nagerechten en desserts
Altijd al willen weten hoe je een crêpe flambeert, een crème brûlée maakt of chocolade tempereert? Je zoete dromen komen uit tijdens de kookles ‘Zoet & Toet’. Je leert alle basistechnieken voor het bereiden van de meest fantastische toetjes, taartjes en andere snoeperijtjes. Zo’n indrukwekkend grand-dessert maak je binnenkort dus gewoon zelf!

Goed om te weten
De kookles duurt drie uur. Je kunt privéles krijgen, maar heb je een paar vrienden of familieleden die mee willen doen (maximaal 4 personen per groep), dan kan dat ook. De locatie kies jij. Schrijf je je in voor meerdere kooklessen, dan krijg je van ons een leuke korting.

0,00